Replace

Monday 9 May 2016

ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ/ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Όψεις του Φανταστικού 2016 Αθήνα Σάββατο 14 Μαϊου 


Το μεγαλύτερο και πιο μακροχρόνιο Φεστιβάλ για την Λογοτεχνία του Φανταστικού στην Ελλάδα 


Τις Όψεις του Φανταστικού αρχίσαμε να τις διοργανώνουμε από το 2010 θέλοντας να δημιουργήσουμε έναν πανελλαδικό θεσμό για την λογοτεχνία του φανταστικού. 

Έναν θεσμό που σε συνδυασμό, με τα «Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven», τις«Λογοτεχνικές Λέσχες για την Λογοτεχνία του Φανταστικού των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές», τις Ανθολογίες Λογοτεχνίας του Φανταστικού «Θρύλοι του Σύμπαντος» και το περιοδικό «Συμπαντικές Διαδρομές», θα μπορέσει να δημιουργήσει τις δομές  και τις βάσεις για την ανάπτυξη της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα. 

Πέρυσι ήταν η πρώτη φορά που κάναμε τόσες πολλές εκδηλώσεις σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και αρκετές σε συνεχόμενες ημερομηνίες και η μαζική συμμετοχή και η πρωτοφανής επιτυχία τους μας δίνει το θάρρος και το κουράγιο να συνεχίσουμε όλοι μαζί αυτήν την δύσκολη προσπάθεια που αρχίσαμε πριν από έντεκα χρόνια. 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκατοντάδες φίλους των εκδόσεων και της λογοτεχνίας του φανταστικού που έδωσαν το βροντερό και ενθουσιώδη παρόν στις εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις. Μα πάνω από όλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που βοήθησαν σε όλες τις πόλεις για να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις. 

Από τον Ιανουάριο του 2016 αρχίζουν οι Όψεις του Φανταστικού 2016- 2017 με μια σειρά από μεγάλες εκδηλώσεις που θα αρχίσουν σταδιακά από την Αιτωλοακαρνανία, την Θεσσαλία και την Πελοπόννησο και θα κορυφωθούν στην Αθήνα τον Μάιο, με την μεγάλη, κεντρική εκδήλωση στις 14 Μαϊου! 

Οι Όψεις του Φανταστικού στην Αθήνα θα διοργανωθούν το Σάββατο 14 Μαϊου, στην Αθηναίων Πολιτεία (Ακάμαντος 1 & Αποστόλου Παύλου, Θησείο | 210 3413795), από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ.

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ, δεκάδες συγγραφείς των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές θα παρουσιάσουν τα βιβλία τους. 3 Θα παρουσιασθούν επίσης ελληνικές ανθολογίες λογοτεχνικών ειδών που για πρώτη φορά κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα: «Ραγισμένος χρόνος: Μύθοι εναλλακτικής ιστορίας» - Η πρώτη Ελληνική Ανθολογία Εναλλακτικής Ιστορίας Η Πρώτη Ανθολογία Θεατρικών Μονόπρακτων Επιστημονικής Φαντασίας στην Ελλάδα - «Η αρχή και το τέλος» Θεοί του ατμού: Steampunk οράματα - Η Πρώτη Ελληνική Steampunk Ανθολογία.

Θα παρουσιασθούν τα βιβλία του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας, Ray Bradbury, βιβλία του Δημοσθένη Βουτυρά, ο οποίος είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες διηγηματογράφους και πεζογράφους της ελληνικής λογοτεχνίας του Μεσοπολέμου, και τέλος, θα απονεμηθούν τα βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού, Larry Niven, βραβεία αφιερωμένα στον μεγάλο Αμερικανό συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας, Larry Niven

Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι ελεύθερη για όλους.



Μπορείτε να διαβάσετε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ

No comments:

Post a Comment