Replace

Wednesday 18 May 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΕΣΚΙΝΗ




Καλησπέρα σας! Μεσάνυχτα Τετάρτης και ήρθε η ώρα να παρουσιάσω τον νέο συγγραφέα με τον οποίο θα συνεργαστεί το blog αυτή την εβδομάδα. Ο Χρήστος Κεσκίνης λατρεύει την Σκανδιναβική μυθολογία και αγαπάει την μουσική. Το πρώτο βιβλίο του με τίτλο “BIFROST: THE PATH OF WARRIORS” κοσμεί τα ράφια των βιβλιοπωλείων υπό την σφραγίδα των Συμπαντικών Διαδρομών. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε λίγα λόγια για τον συγγραφέα και την περίληψη του βιβλίου του.
Σε λίγες μέρες θα ανέβει και η αποκλειστική συνέντευξη που μου παραχώρησε! 







Ο Κεσκίνης Χρήστος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται. Από πολύ μικρή ηλικία έγραφε μικρές ιστορίες καθώς και στίχους τραγουδιών για δική του ευχαρίστηση και τις μοίραζε σε γνωστούς και φίλους. Του αρέσει να μαθαίνει τους μύθους και τις παραδόσεις και να τις χρησιμοποιεί μέσα στις ιστορίες του. Όταν διάβασε σε μία συνέντευξη του Steven King ότι όλοι μας έχουμε μία ιστορία να διηγηθούμε και απλά κάποιοι δεν τα καταφέρνουν, αποφάσισε να γράψει την δική του ιστορία. 





Η Ιστορία είναι γραμμένη σε πρώτο ενικό πρόσωπο. Ο ήρωας αν και γεννήθηκε στην σημερινή εποχή, δεν νοιώθει κομμάτι της. Μεγαλώνει μακριά από τους υπόλοιπους της ηλικίας του και να και καταφέρνει να γίνει συγγραφέας και μάλιστα να αποκτήσει κάποια φήμη, αυτό δεν τον ευχαριστεί καθόλου. Του αρέσει να διαβάζει και να γράφει για μύθους και εποχές που ανήκουν στο παρελθόν και κυρίως για την εποχή των Βίκινγκς. Κυνηγάει ντυμένος Βίκινγκ και παίρνει μέρος σε αναπαραστάσεις μαχών σε όλη την Ευρώπη. Μάλιστα ο ίδιος ο μονόφθαλμος Όντιν, πατέρας των Θεών και ανθρώπων του παρουσιάζεται στον ύπνο του και τον καθοδηγεί.
Σιγά-σιγά καταστρώνει ένα σχέδιο για να ανακαλύψει την Μπίφροστ, την γέφυρα που σύμφωνα με τους Βίκινγκς ενώνει την Γη με την κατοικία των Θεών. Εκεί πηγαίνουν όσοι έχουν πεθάνει στην μάχη για να συνεχίσουν την ζωή τους πολεμώντας, τρώγοντας και πίνοντας για όλη την αιωνιότητα. Στην αναζήτησή του, διαβάζει το όνομά του να αναφέρεται στην τελευταία μάχη των Βίκινγκ στην Αγγλία, στην Γέφυρα του Στάμφορντ., όπου πεθαίνει, αλλά καταφέρνει να σώσει των βασιλιά των Βίκινγκ και να σκοτώσει πολλούς Άγγλους.
Όταν καταφέρνει και ανακαλύπτει την άκρη της Μπίφροστ, πλάι σε μία αρχαία πλάκα με ρούνους στην Βόρεια Ευρώπη, και με την βοήθεια μαγικών επικλήσεων, ξεκινάει να την διασχίζει. Εκεί, αντιμετωπίζει τον Χαίμνταλ, τον Λευκό Θεό, προστάτη και φύλακα της γέφυρας. Μετά την ήττα από τον Θεού και λόγω του πείσματός του, ο ήρωας μεταφέρεται μαγικά στην εποχή των Ηρώων , λίγο πριν την τελική μάχη των Βίκινγκ στην γέφυρα του Στάμφορντ. Εκεί ετοιμάζεται να πολεμήσει και πιθανότατα να πεθάνει για αυτά που πιστεύει. Η ιστορία τελειώνει ακριβώς πριν την τελική μάχη όπου ο ήρωας ξέρει ότι θα πεθάνει.    


Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον συγγραφέα στη σελίδα του βιβλίου εδώ


~Augustine

No comments:

Post a Comment